Antara bahan2nye :
Bawang merah, bawang putih, halia, pucuk ubi, bunga kantan dan sedikit garam..
bahan2nye korang agak2 sendiri ler..
Semua di blend kecuali manok dan pucuk ubi..laaa, tak dpt tangkap lagi ke ape manok tu??? ayam laaaa...tak kan la bab hutan pulak dah..hehe...
Masuk dalam buluh
Bakar macam bakar lemang sampai masak..mcm mana nak tau masak?? tu kena tanya chef..agak2ler..tak kan nak tunggu sampai besok kot..ehehe..
Dan inilah hasilnya
Bakar macam bakar lemang sampai masak..mcm mana nak tau masak?? tu kena tanya chef..agak2ler..tak kan nak tunggu sampai besok kot..ehehe..
Dan inilah hasilnya
Makan bersama nasik sambil berbuke pose hari terakhir di bulan ramadhan yang mulia..rasenye quite okeyla sebab aku tak gemor pucuk ubi sbb rase dan bau die sedikit tidak menyelerakan aku..tapi bagi penggemor pucuk ubi, memang laju makan pansoh ni..aku tengok adik aku dan cik abg aku laju jek mkn ni..adik aku cakap, orang iban die tak guna pucuk ubi, diorg guna sejenis daun yg hanya mereke2 jek yg kenal..tapi org melayu sarawak diorg tuko guna pucuk ubi..cuba la!
No comments:
Post a Comment
Sila2kan la komeng kalo sudi