nuffnang ads

Thursday, March 1, 2012

Third Pregnancy

Peknen lagi?!! Hahaha....jangan jeles..(setelah setahun setengah perut kosong)....orang subur memang gini asyik murah rezeki jek...hihi....dah masuk 24th week ekceli....tadi gi check-up doktor kate dah 25+ nearly 26 weeks...err...tak kan la....nurse cakap, alah tarikh tu lebih kurang je, kalo check guna mesin pun sama jugak bukannya tepat sangat pun...mmm....memangla, kalo dikire dari tarikh first day menstrual tu baru nak masuk 6 bulan...ahhh, ape-ape aje la....tadi doktor kate blood pressure aku tinggi...bermakna besok aku kena datang lagi check bp aku...kalo tetiap ari tinggi konfem aku dah dapat darah tinggi...tapi tak heran sebab history aku ade high blood pressure during pregnancy....masa nak bersalinkan yang no. dua tu tetiba blood pressure naik sebab terkejut baby kat dalam perut tu punya low heart beat...terus doktor decide ceaser....tu pasal yang no dua kena ceaser...yang ini nanti taktaula, ikutla rezeki dia camana nanti...kalo normal, normal lah, kalo ceaser, ceaserla...aku pasrah dan redha dengan ketentuan olehNya...lagipun mak aku memang ade darah tinggi, so no wonderlah aku boleh dapat darah tinggi....

Tapi, berkemungkinan jugak tadi sebelum gi klinik aku minum nescafe jadi darah aku pun naik..sebab aku ni memang alah sikit dengan nescafe, cepat kena sakit kepala kalau minum kerap sangat...apa-apa pun tengoklah dulu dua tiga ari ni camana....kalo tetiap ari bp tinggi konpemlah darah tinggi....doktor kate kalo ade darah tinggi ni bahaya pada baby...errr...bukan pada maknye ke?...errr...nanti aku google la...

2 comments:

Sila2kan la komeng kalo sudi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails