nuffnang ads

Friday, January 29, 2010

Cara Menukar file .flv ke .avi , .mpeg , atau .wmv

Sambungan dari entri sebelum ni..Untuk menukar file berbentuk .flv ke bentuk .avi atau .mpeg atau .wmv anda harus mempunyai flv converter..flv converter boleh di download dari website berikut :

http://www.nbxsoft.com/files/flvconverter.exe

Bila dah ade flv converter maka anda boleh la memulakan tugasan anda.

1. Buka flv converter anda



2. Klik Add dan masukkan file .flv yang ingin anda tukarkan.


3. Apalagi, klik la Start pulak..setel


4. Lepas tu bukakla file yang telah anda save itu...selamat...mudah je! dah bole play mcm biasa dah..

Good Luck!

 here also luck!

Cara Memuat Turun Flash Video dari You Tube

Salam..

Kawan2 disini saya ingin menerangkan cara2 utk memuat turun video dari You Tube ke PC kita..senang yo..eden dah toraii..hehe..

Cuba ikuti langkah2 berikut :

1) Buka http://www.youtube.com dan pilihlah video yang ingin anda simpan.

Contohnye saye ingin memuat turun video lagu Barney and Friends dari You Tube..makanye sila lah buka You Tube tersebut:


2) dan buka pula browser savevideodownload, iaitu :
3) Lihat pada laman You Tube tadi, di sebelah kanan video yang sedang ditayangkan ada petak yang bertulis URL, dan di dalam petak itu ada tulisan seperti contoh ini:
http://www.youtube.com/watch?v=dsKO_r76kfQ

4) Copy URL tersebut.


5) Kemudian pergi ke website savevideodownload tadi, dan 'paste' URL tersebut pada petak Video URL, dan klik "Get Links"


6) Maka anda akan diberikan file yg telah di downloadkan. Klik "Download" dan proses muat-turun akan bermula.

7) Sila rename semula fail itu kepada sebarang nama yang anda pilih dan jangan lupa untuk meletakkan extension .flv di hujungnya. Contohnya jika anda mahu menamakannya sebagai barneysong maka 'rename' get_video menjadi barneysong.flv

8) Video yg telah selamat didonlod hanya boleh ditonton menggunakan perisian FLV Player. Jika PC anda tidak mempunyai FLV Player anda boleh memuat-turun perisiannya secara percuma dari Filekicker :

9) Sekiranya anda mahu menukarkan format .flv menjadi .avi atau .mpeg atau .wmv tapi anda mahu lakukannya dengan percuma, anda bolehlah muat-turun dari website berikut :


Lihat video yang telah berjaya di download dari website You Tube ke PC saya :

video

Good Luck!

# Entry mengenai menukarkan video ber'file' .flv ke bentuk .avi , .mpeg , or .wmv akan saya tunjukkan di entri yg lain..dgn itu sila cuba yang ini dahulu..

Friday, January 22, 2010

7 Months Progress

Jeng-jeng-jeng...tadi barulah my incik abg terchenta ade masa free bwk aku gi scan itu budok kecik dalam perut ni..bukan aku tk bole gi sendiri, bole aje..tapi pada aku biarlah die ikut sekali leh gak die tau perkembangan budok dalam perut ni..sekurang2nya kalu doc bg penerangan kat die, die leh faham..kalu aku yg terangkan, kang die tak bape nak caye ckp aku..huhu..

Kami memilih hospital dan doc yang sama masa bersalinkan Aliff...mane lagi kalau bukan Dr. Idris dari Pantai Medical Centre, Bangsar.  Sebab2 utama kami memilih PMC krn :
  1. Berdekatan je dgn rumah lebih kurang dlm 10 minit dah sampai sepital..in case besok kalu nak terberanak tkdelah terperangkap dlm jem..
  2. Berdekatan juga dgn tempat keje aku..kalau sakit dari tempat keje leh terus kejor ke sana.. 
  3. Dah biasa dgn Dr. Idris dan rase khidmat die quite ok..terutama masa menjahit luka bersalin, tak sakit oooo...so kali ni terus aje lah dgn khidmat die..
  4. Hospital panel kami suami isteri...bleh kelim ngn majikan...hehehee..
Nak tengok gambo baby dalam perut??? silakan melihat gambo di bawah...gambo kepala je tu....tapi anunya dah nampak... jeng-jeng-jeng..cuba teke laki ke pompuan..~ ??



* Shifa, dendiam dulu taw..

** Sila ke Blog Friendster aku yg dh lame terbiar utk citer yg dah lapuk masa peknenkan Aliff..

Tuesday, January 19, 2010

Tanggungjawab Seorang Spiderman


Kih kih kih...oleh sebab aku keboringan tatau nak hapdet psl ape so aku nak mule mengarut kat dalam ni pasal tanggungjawab spiderman..

  • Selain menyelamatkan nyawa manusia tugas2 dan tanggungjawab seorang spiderman adalah memastikan anak2 itik tersebut selamat melintas jalan...hahahaha...
Hohoh..sile beri komeng anda.

Hwang Seo Seul

Kwang kwang kwang...salam readers..eceh..kengkawan sume pekabo? lame tul tk apdet..tade citer la..jenuh aku dok pk mende nok tulih dalam ni..last2 aku godam pc ni sampai hang..pastu aku menjejak kengkawan lame aku masa di poli dulu..pastu aku ralik pulok dgn fb..pastu aku jumpa pulok mende alah ni..sesaje gatey aku pun test..korang tahu dok mende tu? alaa...sistem nok tuko name kite kpd name korea..elok2 mak pak bagi name melayu/islam siap ade makne lagi pastu gatey2 pulok nok tuko name korea apesal??heheh..sesaje ape salohnye kan sekali sekala nak surunut2..aku boring sebenornye ni..arini free, kelas takde tu psl boring..heheh..

Boring2 tu korang tuko2ler name korang lak..pastu paste kt komen..leh gak aku tau name korang tu shedap ke tak shedap..hehe..masyuk sini tuko name korea ..

Name aku tu la, Hwang Seo Seul..nak nyebut pun tak reti..

Monday, January 11, 2010

Tolong promote je ni

Salam kengkawan sekelian..saya ni nak tolong promote bagi pihak kawan baik...hehe....produk perubatan org melayu..di jamin HALAL..sesape yang berminat sila lah hubungi beliau...antara produk2 yg dipromote tu adalah terdiri daripada sabun, balm dan juga minyak..produk ni masih lagi baru di pasaran..ramuan utama dalam produk ni dah tentu lah daripada minyak lintah...semua tahu minyak lintah banyak kegunaannya, so apa salahnye kita mencuba...mana tahu berkesan kan..

Sila layari blog beliau Laiyina Classy

So, kawan2...sama2lah kite mensupport bisness org melayu kite..dah tentu2 HALAL!

Monday, January 4, 2010

Cameron Highland - Part 2

Macam citer tibi la pulak ade part2..hekz hekz...sambung citer begambo aje lah..itupun aku compile kan senang..malas nak tunggu die aplot satu2, lambat..dan aku pun malas nak menaip panjang2...

Ini antara tempat yang agak menarik perhatian aku utk begambo :






Dan ini adalah gambo2 yang sempat aku snap dgn kamera tak canggih aku..




Dan kami sempat menikmati Scone dan Cadamon Tea di Cameron Valley




Dalam perjalanan balik kami singgah di Lata Iskandar..begitu serunuk budok kenik tu main air..macam tak nak balik je..kite lak yg riso takut die kesejukan..



Owh baru aku pasan..citer lebih kurang dalam Part 1 kan?? Layan aje lah korang...hehe...










Cameron Highlands - Part 1

Akhirnya, pada 01hb January 2010 kami membuat keputusan untuk ke Cameron Highlands...main redah jek..dapat ke tak dapat otel itu belakang kire..sampai lebih kurang pukul 12 tengah ari..setelah meredah 5 bijik hotel dan hotel yg ke 6 baru kami mendapat jodoh..hohoh..kalu tak dapat jugak mau kami turun ke Lumut pulerr walaupun kammi tahu chances utk mendapat penginapan amatlah tipis...memule kami tanya di,

  1. Century Pines Resort - bilik yang tinggal hanyalah bilik Perak dan Pahang yg berharga dlm RM600++... masa ni cik abg kate mcm tipis harapan je nk dpt tempat menginap..
  2. The Cool Point Hotel - habisss...
  3. Hotel De' La Ferns - full booking..
  4. Titiwangsa Hotel - full booking.....
  5. Iris House Hotel - tinggal family suite yang berharga RM 358++...cik abg kate kalu dah tak ade yg lain ambik jugakla yg ini..last choice
  6. Last pilihan kami : Hotel Awan Wira (No choice..last2 ambik jugakla even hotel bajet)
    Ekceli Hotel Awan Wira ni didirikan oleh Persatuan Bekas2 Tentera Daerah Kerian..mempunyai 19 buah bilik yang terletak di belakang Iris Hotel..boleh ke Brinchang dgn hanya berjalan kaki melalui shortcut kalau kite tak nak menghadap jem di pekan Brinchang..ekceli banyak lagi hotel2 bajet dkt pekan Brinchang tu, tapi sapelah yg rajin nak pegi ke setiap hotel yg ade di sana semata2 nak tanya "is still room available"..setakat 5,6 bijik hotel tu larat lagilah nak bertanya..kalu dah 10 bijik hotel dan semuanya habis...haaa, tak ke pengsan?

    Malas nak citer panjang, sila nikmati gambo2 yang seadanya utk tatapan anda semua.. :

    Antara tempat2 yg kami pegi :

    • Strawbery Farm




    Memule gi strawberi farm; Kasimanis..tapi tk beshh la kat sana..pastu gi satu lagi strawberry farm..ape lagi makan eskrem strawbery dgn strawbery with chocolate and cream laaa...hehe...


    Abang N makan yang ini


    Pilihan aku dah tentu yang ini...urrmm yummy!

    Pastu kami ke The Oldy Smoke House..mujur aku yg drive so lalu jek situ terus aku masuk sekadar untuk ambik gambo jek...memang dah lame aku bercite2 tinggi utk bergambo di situ..hohoh...cam org darat jek..hekz hekzzz...
    • Smoke House


    Tak aci! gambo die cantek..menci aku..

    Aliff dah setat garuk kepala...boringla ibu, asik org jek jadik model..
    • Cactus Valley
    Ape tu ibu?

    Amboih...anak ibu ni pandai lak die posing manje...

    Tak Aci!..sume gambo die dua beranak ibu snap cantek2...pasan je ibu ni pun..hehe..

    Gambo yg ini aku bagi credit kt cik abg...heheh..barulah dikatekan seni...hehe...

    Tengah gumbira psl baba dgn ibu bawak aliff jalan2..nanti kite gi Tioman pulak eik ibu, baba???


    Inilah satu2nya gambo kami anak beranak..

    • Cameron Valley












































    Hepi Working on New Year 2010!


    Kawan2 sekelian, diucapkan selamat bekerja di hari pertama di tahun baru 2010!
    maka bermula lah umur baru, era baru, azam baru, visi baru, misi baru, sume2 barulah..jangan ade yang nak berkeluarga baru sudah..kok dua2 bujang tak ape lagi..kalu nak menambah tu agak2lah..lainlah kalu menambah bilangan ahli kuarga..maksud aku anak2 la..bukan bini baru or yang sewaktu dgnnye yer..harap memahami..k..

    Citer awal taun akan di apdet bile aku rajin nanti..tgh mendraf citer kt cameron tetiba rase malas nak habihkan melanda..adoiii..penat tak ilang lagi kot tambah lak perut ni asik meragam dari semalam..

    k lah, rajin2lah singgah lagi kalu nak tau citer terbaru..sambil2 tu jgn lupe bersedekah amal jariah kat aku ni maksud aku tekan2 ler iklan nuffnang tu..jasa2 kalian amat2 lah di sanjung tinggi dan amat2lah berterima kasih..tinggalkan jejak anda kalu dah baca entri aku k, tapi tak wajib jgn riso...adios!

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails