nuffnang ads

Friday, April 3, 2009

konon nk sambut besday

Petang semalam incik abg aku call aku..katenye die kununnye nak buat surprise utk aku deliver besday cake ke tempat keje aku..sekali bile die call kedai tu (bloom), kedai tu kate kene booking one day in advance..so citernye tk jadilah surprise die tu...die nk buat surprise tu pun pasal die nak mintak maaf kt aku psl die lupa besday aku..pastu aku kate beli ajela kek kt secret recipe nanti bole la celebrate kat rumah atau pun bwk MIL makan kt luar utk celebrate besday aku di samping tu aku nk belanja MIL sebab die jaga aliff seminggu ni..tapi MIL tk mau pulak..tkpe lah, so aku pk mkn kt rumah ajela lg pun MIL dh masak makanan kegemaran incik abg ni..petang tu die pun call kate tak jumpa secret recipe kt selayang mall tu..aku dengan hampanye terime aje la kate2 nye..pastu die call lagi sekali tanya mak die dh pegi masjid ke belum..aku pun heran gak kenape die tanya psl mak die..pastu aku terpikir..tah2 die nk buat surprise tak...saje jek kate tk jumpa secret recipe tapi sebenarnye dia dh beli kek tu..tk ape, nanti kite tengok bile die balik nanti..dlm kul 8.30p.m die sampai rumah.. aku tilik kt pintu nampak die tk bwk ape2..hampa lagi perasaan aku..aku pun bukak pintu dan tanya tk jumpa ke kedai kek tu dan die dgn muke toye jek ckp tak jumpa...pastu die pun nyanyi hepi besday dan tunjuk kek yg die dh beli utk aku...rupe2nye die sorok kek tu kt tepi pintu supaya bile aku intai dari dlm aku tk nampak kek tu..huhu..tk sangka pandai jugak incik abg aku ni berlakon...aku dengan senyum terharu dan gembirenye membawa kek tu masuk dlm rumah..so kami pun tunggu la MIL balik dr masjid dan bole makan sama2..









tapi cedihnye MIL kata aku ni mcm budak2 nk celebrate besday...hangin jek aku...aku jawab bukannya aku nak tiup2 lilin tu dan lg pun besday ni sekali jek setaun sebab niat aku nk makan dan belanja kengkawan aku kt opis mkn kek tu..so bile die ade kt rumah ni maka aku ajakla dia join sekali..tk baikla pulak dah beli kek besar2 pastu tk ajak MIL makan pastu bwk lak ke opis..aku memang dh tau memang dia dan incik abg tk makan sgt kek2 ni..tu pasal la aku suh cik abg aku beli then aku nak bwk opis bg kengkawan aku makan..bukannye membazir pun belanja kengkawan makan kek..incik abg pun suh aku belanja kengkawan makan sempena besday aku ni..tp MIL pulak salah paham...tu satu hal..hal2 lain aku simpan dlm ati...
so pagi tadi aku bawakla kek tu ke opis..tapi kek tu dh tak ade rupe kek..dh cair dalam kotak..huhu..macam padang jarak padang terkukur jek..hohoh...aku tk simpan dlm peti ais malam tadi pasal peti ais dh penuh..so aku bajet kek tu tak cairla..sekali bila aku bukak jek kotak kek tu pagi tadi bahagian sponge kek tu dh lari sebab toping bawah die dh cair..so bile aku angkat kotak kek tu maka dengan mudahnye kek tu tumbang...huhu..sampai kt lab tadi pun same, bila aku bukak jek kotak kek tu, lagi hancur rupe kek tu..nasibla karang sape dpt makan kek nye, sape dapat makan topingnye, dan sape dpt makan cokelatnye..huhu..bukan nya aku tk ikhlas yer kek tu dah cair bukan salah aku...salah suhu...hohoh...



..inilah die ruper kek yg dilanda garuda tue..huhu..sememeeeehh jerrr...

2 comments:

  1. xpe, janji ada rasa.. byk gak shifa mkn tuh.. hehe..

    ReplyDelete
  2. makan ler..memang bawak untuk di makan..

    ReplyDelete

Sila2kan la komeng kalo sudi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails