nuffnang ads

Monday, August 17, 2009

Rumah Kami

Semalam, aku dan hubby gi tengok rumah kami yang dah naik lalang tu..hajatnye nak memasang kunci baru dan nak tengok keadaan rumah tu..sampai2 jek tengok kwn cik abg aku dah mesin lalang2 yg tumbuh dpn dan kiri kanan rumah kami..uihhh..laju beno die buat keje..hehe..so kami pun memulekan la operasi memecah masuk rumah sendiri..huhu..psl owner lame rumah ni tak nak kasi kami kunci, ape kess?? sume dah setel tapi die masih tkmo serah kunci..so after my hubby mintak advise dgn lawyer die, lawyer die pun kate tak salah kalu nk pecah sebab sume dah bayo dan sume dah setel..so kami menjalankan la upacara memecah masuk dimulai oleh kwn cik abg aku..rumah die pun berdepan dgn rumah kami jek..

Actually rumah ni cik abg aku beli sebelum kami kawen lagi..sebelum kawin tu die dah tanya nak dok mane lepas kawin nanti..tapi memikirkan jauh so aku pun decide nak dok dkt2 P.J aje..rumah tu tinggal lah dulu dan sekarang pun aku masih lagi berkira2 nak pindah ke tidak???huhu..jauh tuuuuuuuuu...kalau ade duit lebih mau aku beli rumah lain..dapat rumah teres 2 tingkat pun jadik..tapi lum rezeki lagi nak buat camana..



Inilah rumah kami..

the view from depan rumah kami..can see Genting Highland..tapi ptg semalam berkabus lepas hujan so tak nampak Genting tu..

Tengoklah lalang tu dah ditebas dek kwn cik abg aku..a.k.a jiran kami gak..rajin betul die..

Haaa..barulah nampak rumahnye..sebelum ni lalang pun dah dekat nak sama tinggi rumah..hahaha..

Ni upacara memecah pintu belakang..cam perompak jek..

Cukupla dulu aku tunjuk hall depan aje lah yek..

2 comments:

  1. ohh ni la rumah kat ulu yam tu ek?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Sila2kan la komeng kalo sudi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails