nuffnang ads

Monday, November 8, 2010

Pahit Hempedu

Orang kate kalu nak siang ikan sungai jangan sampai pecahkan hempedu die, nanti ikan rase pahit, rase tak sedap, ilang nikmat rase ikan sungai..

Tapi kalau dalam rumahtangga, pahit-pahit hempedu tu best? betul ke? Contohla, kalau makanan tu sedap, tapi ade rase pahit hempedu, korang nak makan ke? Aku kalu ikan sungai tu, kalau dah terpecahkan hempedu die, nak taknak makan jugaklah..memang itu rezekinya..jangan makan bahagian perut tu (yang rase pahit tu) tapi makan bahagian dagingnya....sedappppp, memang marbeles, nak pulak makan panas-panas....Tapi kalau dalam dunia realiti macam mana korang? Nak lalui jugak ke, atau tinggalkan, atau teruskan tapi dengan cara lain pulak???

Nota keyboard: Semalam aku makan ikan sungai buat masak lemak kuning...tapi lagi sedap kalu di goreng..aku dengan Abang N memang peberet ikan sungai...

2 comments:

  1. kalu pahit tapi masih boleh dimakan,kira ok lagi tu. jgn pahit sampai nak telan pun susah,tu yg payah tu.

    ReplyDelete
  2. iye betul..tapi kalau pahit hempedu dalam kehidupan harian kite terpaksa telan jugakan betul tak?

    ReplyDelete

Sila2kan la komeng kalo sudi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails